News55

Postnord i blåsväder efter försenade brev

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 07 okt. 2016Publicerad: 07 okt. 2016

Förtroendet för Postnord har djupdykt, både bland anställda och kunder. Nu larmar anställda också om den tuffa arbetssituationen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trasiga paket, bortglömda brev och födelsedagskort som levereras 26 dagar för sent. Det blåser styv kuling runt Postnords ledning. Nu larmar även företagets anställda om en ohållbar arbetssituation.

– Vi jobbar arslet av oss, säger en anställd brevbärare till Aftonbladet.

      LÄS MER: Per fick byta namn för att kunna hämta ut sitt paket

Förtroendet nere på botten

De anställdas förtroende för ledningen är nere på bottennivå – och missnöjet ökar. Det visar den årliga enkäten om de anställdas nöjdhet.

– Vi är fruktansvärt stressade. Vi tar knappt rast och hinner inte gå på toaletten. Det funkar inte som det är nu, säger en av Postnords anställda brevbärare till Aftonbladet.

Brevbäraren menar att en stor förändring har skett på tio år.

– När jag började för drygt tio år sedan var det helt annorlunda. Då hann vi med våra turer och att ta rast. De anställda var glada och positiva, men nu är vi så stressade att det går ut över kollegorna då vi blir sura och arga på varandra.

      LÄS MER: Pensionssparare utsatta för blufföretag

Stora förändringar på tio år

– Vi vill inte ha den här dåliga kvalitén längre. Vi tar upp det med cheferna varje gång men det är ingen som lyssnar. Det är som att hälla vatten på en gås. Den handlar bara om att spara och tjäna pengar.

Erika Ahlqvist, chef för distribution på Postnord, bekräftar att den senaste tiden har varit utmanande men poängterar också att de anställda trots det lyckas göra ett fantastiskt jobb.

– Många jobbar otroligt hårt men just nu är det en otroligt utmanade tid, där brev har minskat och paket ökat. Vi behöver därför se om våra processer vilket har gett en otroligt stor anspänning och press på alla.

“Just nu är en otroligt utmanande tid”

På vissa håll i landet har situationen varit extra kämpig, säger Erika Ahlqvist.

– Vi har 400 arbetsplatser runt om i landet och på ett antal ställen har vi haft utmaningar att få rätt balans på medarbetare. Det har berott på sjukdom, brist på vikarier och svårigheter att hitta nya medarbetare.

– Det finns inte en enda chef som ställer sig oförstående till den här situationen. Alla sitter i samma båt men bara ett gott lagarbete kan ta oss ur det på ett bra sätt.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS