News55

Rolf, 64, blev attackerad på en rastplats

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 01 juni 2017Publicerad: 01 juni 2017

Fastighetsskötaren Rolf, 64, skulle se över toaletterna på en rastplats utanför Mölndal när han överfölls av två personer som såg ut att bo på en av handikapptoaletterna, det rapporterar Expressen. – Jag tycker att det är roligt att vara fastighetsskötare men inte med livet som insats. Det är inte värt det, säger Rolf till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I samband med att fastighetsskötaren Rolf kom fram till den rastplats vid Torrekulla utanför Mölndal vars toaletter han skulle kontrollera blev han erbjuden att köpa armband av två män som befann sig på platsen, det skriver Expressen.

Rolf tackade nej och gick istället till toaletterna för att göra sitt jobb. Ut från en av handikapptoaletterna kom några kvinnor som verkade bo där.

      LÄS MER: Johan Rheborg överfallen av fans

“Jag fick en rak höger”

– Där var madrasser, ett gasolkök och massa annat. Jag sa då till dem att det inte var tillåtet, berättar Rolf för Expressen.

Plötsligt kom de två männen som tidigare hade erbjudit Rolf att köpa armband och lade sig i.

– De kom och högg tag i mig, jag fick en rak höger och åkte ner i asfalten, säger han.

Rolf rusade till sin bil och körde snabbt från platsen. När han kom hem polisanmälde han händelsen som var så pass omtumlande för honom att han sade upp sig, skriver Expressen.

ANNONS

– Jag satte mig ner och diskuterade det med min fru och kom fram till att jag skiter i det. Jag tycker att det är roligt att vara fastighetsskötare men inte med livet som insats. Det är inte värt det, säger Rolf.

      LÄS MER: 81-åriga vardagshjälten Elise överfölls av gäng

Ovanligt med våld och hot mot personal

Men den här typen av våld och hot mot personal är ovanligt, menar Anders Forsman, projektledare på väg och underhåll vid Trafikverket.

– Det är inte vanligt alls men då talar jag om mitt område i Västra Götaland. Vi har även väldigt tydliga rutiner när det kommer till personal som upplever att en situation är hotfull. Det är att ovillkorligen åka därifrån, säger Anders Forsman till Expressen.

– När det kommer till personer som bosätter sig på rastplatserna så är det ett polisiärt ärende. Men givetvis tar vi det på väldigt stort allvar, fortsätter han.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS