News55

Så blir Rickard Olssons liv efter SVT

Artikelbild
De nya reglerna som slår hårt mot LSS-boende kritiseras av Rickard Olsson.
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 aug. 2017

Programledaren Rickard Olsson lämnar en tung tid bakom sig. På kort tid kom beskeden om att ”Sommarkväll med Rickard Olsson” läggs ned och att ”Vem vet mest” kommer att göras om.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rickard Olsson började sin karriär som programledare för ungdomsprogrammet “Bullen” och har även lett “Söndagsöppet” under sina 20 år som programledare.

Den 12 augusti gjorde Rickard Olsson, 50, sitt sista avsnitt av ”Sommarkväll med Rickard Olsson” och kommer att gå vidare från SVT. Rickard Olsson kommer att spendera tiden med att utveckla produktionsbolaget han startat.

– Jag förbereder mig för 2018. Då kommer jag inte ha mycket att göra, så då kan jag arbeta med det här på heltid, säger Rickard Olsson till Expressen.

Eftersom ”Sommarkväll med Rickard Olsson” läggs ned och ”Vem vet mest” endast kommer att sändas en dag i veckan i stället för fem dagar i veckan ställdes Rickards liv på ända.

– Det är lite hela havet stormar. Det gäller att man skaffar sig en stol nu när musiken slutar, säger Rickard Olsson som i nuläget enbart har kontrakt till årsskiftet på SVT.

      LÄS MER: Rickard Olsson på väg att lämna SVT

Det finns podcast-planer

Rickard Olsson har startat produktionsbolaget tillsammans med en projektledare från SVT. De har redan ett stort kontaktnät och har haft ett flertal möten, men Rickard har också andra planer.

ANNONS

– Ja, det finns podcast-planer med dansaren Tony Irving som ligger i en slags pipeline just nu. Det är min agents idé. Jag sa: “Why not.” Vi är ju en galen kombo. Så vi får se hur det utvecklar sig, avslutar Rickard Olsson till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS