News55

SVT-profil är död

SVT
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 maj 2023

En av SVT:s profiler, som bland annat var programledare för Rapport och Gomorron Sverige, har avlidit. "SVT har sorg", skriver vd Hanna Stjärne i ett uttalande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lotta Bouvin-Sundberg avled på måndagen efter en kort tids sjukdom, 63 år gammal. Hon arbetade på SVT i 30 års tid efter att ha kommit till public service-bolaget 1993 för att vara programledare för morgonsändningarna.

Genom åren ledde hon många nyhetsprogram, men var också värd för stora extrasändningar, valprogram och sändningar i samband med Nobelprisutdelningen.

“SVT har sorg. Lotta Bouvin-Sundberg var ett tryggt och klokt ankare, både på redaktionen och i rutan. Hon hade en stor bredd som programledare, skarpa utfrågningar var lika självklara som varma och inkännande intervjuer. Vi sörjer en modig och omtänksam kollega, outtröttligt passionerad för sitt yrke och journalistiken”, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i en kommentar till TT.

Lotta Bouvin var född i Jämtland och inledde sin journalistiska karriär på lokalradion. Hon arbetade även en tid på TT:s radioredaktion.

Mikael Forsell/TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS