News55

Vikingarna gör comeback som Nya VikingarnaArtikelbild
STOCKHOLM 20160930
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 sep. 2016

Efter tolv års tystnad gör Vikingarna, ett av Skandinaviens mest populära dansband comeback – nu som Nya Vikingarna!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

11 miljoner sålda album, ett 40-tal låtar på Svensktoppen och 43 år på dansbanorna – efter det tog Vikingarna, ett av Skandinaviens mest framgångsrika dansband, en paus som varade i tolv år.

Men nu är det dags för Vikingarna att bli Nya Vikingarna och i samband med det lämnar Christer Sjögren över mikrofonen till den 47-åriga skåningen Kenneth Wahlberg, som med sin stora kärlek till både dansbandsmusik och Elvis Presley ska axla manteln som Sjögrens efterträdare.

Christer Sjögren lämnar över micken

Keyboardisten Erik Lihm, basisten Kenth Andersson och trummisen Johan Norgren är tillsammans med sångaren Kenneth Wahlberg de som är Nya Vikingarna. Under bandets comeback-turné kommer Christer Sjögren med stor sannolikhet att gäst-sjunga.

“Kramgoa” låtar utlovas

Bandets återkomst till scenen är planerad till början av januari 2017 på Birka Cruises med efterföljande Sverige-turné och spelningar i Norge och Finland. I höst går de in i studion och utlovar “kramgoa låtar”.

Enligt Kenneth Wahlberg, bandets senaste tillskott, har en dröm gått i uppfyllelse.

– Att få sjunga de här fantastiska låtarna tillsammans med musiker som har varit mina idoler sedan barnsben är närmast surrealistiskt och en stor dröm som går i uppfyllelse, säger Kenneth Wahlberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS