News55

Zelenskyj har pratat luftvärn med Kristersson

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 13 maj 2024Publicerad: 13 maj 2024

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har pratat med statsminister Ulf Kristersson (M) om bland annat luftvärnssystem, skriver Zelenskyj på X.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Vi diskuterade detaljerna i Sveriges nästa militära stödpaket till Ukraina. Jag informerade statsminister Kristersson om Ukrainas akuta behov, särskilt av luftvärnssystem”, står det bland annat i inlägget.

Zelenskyj skriver att han uppskattar att Sverige arbetar med specifika steg för att stärka Ukrainas luftförsvar, och fortsätter:

“Vi talade också om förberedelserna inför det kommande toppmötet mellan Ukraina och norra Europa och fredstoppmötet i Schweiz. Jag tackar statsminister Kristersson för att han bekräftat sitt deltagande i det.”

Enligt den schweiziska regeringen ska en konferens på hög nivå hållas i Burgenstock, nära Luzern, den 15 och 16 juni. Ämnet är Ukrainas framtid och eventuella fredsplaner.

Ryssland är inte inbjudet och Kreml har brännmärkt konferensen som USA-initierad propaganda. Kina har sagt sig bara ställa sig bakom en konferens där både Ukraina och Ryssland närvarar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS