News55

SVT kritiseras: Här ges deltagare med missbruksproblem alkohol

Otti Haukebö, känd från "Hotell Romantik" i SVT, har gått bort.
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 maj 2022

Några månader efter inspelningarna i SVT kör en deltagare rattfull. Nu kritiseras kanalen för sin alkoholservering, skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Speedwayföraren Antonio Lindbäck medverkar i årets säsong av “Mästarnas mästare” i SVT. Han har varit öppen med sitt alkoholmissbruk och bara några månader efter inspelningen av programmet kör han rattfull.

I ett avsnitt av “Mästarnas mästare” serverar SVT alkohol till deltagarna fyra gånger under en dag, detta trots att kanalen var medvetna om Lindbäcks problematik. Det har fått Aftonbladets Kristoffer Bergström att reagera.

“Nu går det bara att se en produktion som bjuder en missbrukare på vin om och om igen. Så länge inte allt är alkoholfritt, vilket jag starkt betvivlar, så är det grym tv”, skriver han i en krönika.

Bergström menar att SVT borde ha agerat och klippt om avsnitten efter incidenten med Lindbäck.

“Skadan är redan skedd, men jag tycker att SVT borde ha klippt om avsnitten efter att de förstått hur illa däran Lindbäck var. Programmet skulle inte ta skada av lite mindre glasklink och klunkande munnar”.

Nu har SVT bemött kritiken och förklarar att det handlar om vuxna människor och att de inte styr över hur mycket de dricker. De ville inte heller särbehandla Lindbäck.

– Vi kontrollerar inte deltagarna. Men det finns ju vitt vin i kylen till exempel. Det är mycket möjligt att det använts utöver måltiderna men det kan jag inte svara på. Som sagt det handlar om vuxna människor, säger Anders Wistbacka, exekutiv producent för programmet, till Aftonbladet.

Han beklagar vad som hände med Antonio Lindbäck efter programmet men tycker inte att SVT bär något ansvar för speedwayförarens rattfylla.

ANNONS

– Det är såklart fruktansvärt tragiskt det som har hänt, men vad som händer efter inspelningarna kan vi inte ta ansvar för, säger Wistbacka.

Antonio Lindbäck
Foto Mikael Fritzon/TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS