News55

Larmet: Här samlas barn för gatuslagsmål

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 24 mars 2021Publicerad: 24 mars 2021

Barn, i vissa fall bara tio år gamla, samlas på offentliga platser för att slåss och trenden oroar polisen. Det rapporterar GP.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är i Göteborgsområdet som unga samlas för gatuslagsmål och enligt polisens är det “oroväckande vanligt” i till exempel Mölndal och Härryda.

-Det vi har sett och reagerar på är att det finns en trend, ett fenomen, kring den här typen av uppgjorda slagsmål, säger Christina Johansson, gruppchef för utredning ungdomar i Mölndal till Göteborgs-Posten (inlogg krävs).

Slagsmålen har ägt rum på skolgårdar, fotbollsplaner och även i trädgårdar. För att det inte ska eskalera slår polisen nu larm, till exempel i sociala medier. I vissa fall har barnen som deltagit bara varit tio år.

-Det kan få oerhörda konsekvenser för den individen som får ett slag mot huvudet eller ramlar och skadar sig illa, säger Christina Johansson till tidningen.

Hon berättar också att de arbetar för att ungdomar ska känna sig trygga i att ta egna beslut och välja att inte vara med i exempelvis gatuslagsmål.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS