News55

Lite regn och kyla är en flugskit i kosmos

Artikelbild
Artur Ringart
Artur Ringart
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 27 juli 2015

Vårt sommarväder tycks vara ett ständigt samtalsämne. Den här sommaren verkar vara värre än alla tidigare. Bara regn och kyla. Det svenska folket lider. Var är värmen? När får vi uppleva den riktiga sommaren?  Tänk om det inte blir någon sommar? Katastrof!!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rusningen efter resor till varmare trakter runt Medelhavet är total.

Personligen tycker jag att det är klagomål i lyxklass. Jag har alltid levt efter en devis som jag tycker håller: Det kunde vara värre. Det kan alltid vara värre. Det finns gradskillnader i helvetet.

Under Almedalsveckan, i slutet av juni, fick vi uppleva en riktig värmebölja. Det var rena Spanienvädret. Luften dallrade av hettan och visade man sig ute med något mer på kroppen än en tunn t-shirt och ett par shorts svettades man som i en bastu. Minsta rörelse eller ansträngning ledde till floder av transpiration. Folk pustade ut i de skuggor som fanns. En riktigt härlig försmak av sommaren som väntade runt hörnet. Äntligen var sommaren på väg!

Men den uteblev.

Det finns så mycket att glädjas åt under sommaren här i Sverige att vi glömmer och förblindas av våra inmatade föreställningar om att det ska vara sol, blå himmel, varmt i havet och massor av färska , röda jordgubbar. Så ser inte verkligheten ut för alla. Och inte för oss heller, den här sommaren.

Men det kunde vara värre. Vi lever i en del av världen där det är fred. Vi hotas inte av några naturkatastrofer och vi får äta oss mätta varje dag. Så är det inte för alla.

I det sammanhanget är lite regn, åska och kyla en flugskit i kosmos (har lånat begreppet från en LP-skiva som kom ut för länge sedan). För det finns mycket som är trevligt med sommaren, trots vädret. Har listat en del här för att få er på andra tankar än den vanliga klagosången.

Under sommaren, när det är dåligt väder, kan man:

ANNONS
  1. Sova ut på morgnarna med gott samvete. Man missar inte några soltimmar på stranden.
  2. Läsa en bok när regnet smattrar sådär hemtrevligt mot taket.
  3. Umgås med barn och barnbarn eller åka och överraskningsfika hos goda vänner.
  4. Se alla avsnitt i den där tv-serien som man inte har hunnit med. Eller lyssna på bra musik. På hög volym. För grannarna är bortresta.
  5. Surfa runt på News55:s Knep & Knåp och lösa alla uppgifter.

Jag är övertygad om att ni alla, med bara en gnutta fantasi, kan föreställa er hur livet skulle vara om vi bodde i en annan del av världen. Då skulle inte sommarvädret vara vårt viktigaste bekymmer. Då skulle lite regn, lite kyla och en badtemperatur på femton grader tas emot med glädje. Det finns annat som är viktigare.

Jag menar att vi i Sverige lever på en välsignad plats på jorden. Varje dag är jag oerhört tacksam för det. Vårt sommarväder är en struntsak. Det kunde vara värre.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS