News55

Därför krävs statsminister på drogtest

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 19 aug. 2022Publicerad: 19 aug. 2022

Bilder och filmklipp har läckts på en festande statsminister och nu har misstankar om droganvändning väckts.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det har spridits bilder och filmer på Finlands statsminister Sanna Marin där hon festar, dricker och dansar. Bilderna har väckt ilska hos den finska oppositionen. I klippen ser man bland annat statsministern dansa och sjunga tillsammans med andra kända finska profiler, det skriver SVT.  

De videos som cirkulerar på internet har gjort att man nu ifrågasätter om statsministern möjligtvis använt andra substanser än enbart alkohol. Bland annat Centerns riksdagsledamot, Mikko Kärna, kräver att Sanna Marin ska göra ett drogtest. Statsministern tillbakavisar anklagelserna och säger till public service bolaget Yle att hon enbart druckit alkohol, vilket är helt lagligt. Hon menar också att hon, precis som alla andra, har rätt till ett privatliv. 

– Jag är besviken på att de blivit offentliga. Jag tillbringade kvällen med vänner. Festade, ganska vilt, jo. Dansade och sjöng, men detta är inte olagligt, säger hon.

Materialet som släppts kan skada Marins förtroende. Det är svårt att bedöma hur det tas emot internationellt.  

– Vissa tänker säkert att alla har rätt till fritid och andra att det inte är acceptabelt beteende av en statsminister. Jag skulle tro att åsikterna går i sär på samma sätt också i Finland, säger hon. 

Statsminister säger att det är upp till finländarna att avgöra om hon har gjort fel, med det egna paritet och regeringen har fortsatt förtroende för henne. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS