News55

Stefan Löfven efter avgången - vill fortsätta jobba

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 29 jan. 2022

Stefan Löfven har njutit av lugnet efter han avgick som statsminister tillsammans med sin fru Ulla. Nu avslöjar han sina planer för framtiden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i slutet av november som Stefan Löfven slutade som statsminister. I ungefär två månader har han varit ledig och telefonen ringer nu inte lika mycket. Han säger att det har varit skönt att varva ner bortom politiken. Han har välkomnat lugnet då det var hela poängen med att avgå, rapporterar Aftonbladet

– För det första så har jag landat. Jag hade bestämt med Ulla att vi skulle åka upp till Örnsköldsvik där vi har vårt hus. Vi har varit där en månad och tagit del av det fantastiska vinterlandskapet. Vi har tagit många promenader, läst och träffat vänner, sett på ishockey och en och annan fotbollsmatch på tv, säger Stefan Löfven.  

Det bästa med att inte längre vara varken partiledare eller statsminister är att han har fått mer tid med sin fru Ulla. De har dock båda saker på gång. Ulla är engagerad i kyrkopolitiken och Löfven har också tankar på att i framtiden fortsätta arbeta. 

– Kailash Satyarthi är en indisk läkare som fick Nobels fredspris (2014) tillsammans med Malala Yousafzai. Han gör en heroisk insats i kampen mot barnarbete. Vi har lärt känna varandra genom åren. Han leder en stiftelse där jag ska försöka göra min del. Vi ska även där hitta rätt form för mitt engagemang. Det finns 160 miljoner barn i världen som utsätts för barnarbete.

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS