News55

Lista: Här är världens dyraste städer

Artikelbild
Kanske drömmer du om att bo i en metropol? Prislappen är hög för den som slår till.
Mauritza Klingspor
Mauritza Klingspor
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 10 aug. 2023

Att bo i världens metropoler kommer med ett pris – ett mycket högt sådant.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bloomberg har tagit fram en lista över världens dyraste städer att flytta till, för den som har generöst med pengar i plånboken.

  1. New York tar förstaplatsen på listan över världens dyraste städer att bo i. Den amerikanska staden går i år om Hong Kong, som tidigare legat högst upp på listan. Stigande boendekostnader och ökad inflation är orsaken bakom förstaplatsen.
  2. Hong Kong, även känt som “orientens pärla”, hamnar på listans andra plats. Hong Kong anses vara världens mest trångbodda stad, och är dessutom inte plånboksvänligt för den som vill flytta dit.
  3. Att Schweiz är dyrt är många bekanta med sedan innan, därför är det kanske ingen större överraskning att Genèvre hamnar i listans topp. Placeringen gör staden dyrast i Europa.
  4. Den brittiska huvudstaden tar fjärdeplatsen i världen, och andraplatsen i Europa. Med höga hyror och boendekostnader blir det inte mycket pengar över till afternoon tea eller besök till stadens många sevärdheter och museum.
  5. Singapore består endast av en stad, Singapore. Landet är ett av Asiens minsta, men det hindrar inte Singapore från att vara en av världens dyraste. Höga boendekostnader anses vara orsaken bakom stadens placering på listan.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS