News55

Ny regering presenterad i Danmark

Artikelbild
Axel Ellung
Axel Ellung
Uppdaterad: 28 juni 2015Publicerad: 28 juni 2015

Venstreledaren Lars Løkke Rasmussen presenterar i dag sin nya regering för den danska drottningen. Han har misslyckats med försöken att bilda en majoritetsregering och kommer därför med en minoritetsregering med bara sitt eget parti. Redan nu har han på Facebook avslöjat sin laguppställning.(TT)

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Venstreledaren Lars Løkke Rasmussen presenterar i dag sin nya regering för den danska drottningen. Han har misslyckats med försöken att bilda en majoritetsregering och kommer därför med en minoritetsregering med bara sitt eget parti.

Redan nu har han på Facebook avslöjat sin laguppställning. Partiets vice ordförande Kristian Jensen blir utrikesminister och tidigare partiordföranden Claus Hjort Frederiksen blir återigen finansminister. Försvarsminister blir Carl Holst och justitieminister Søren Pind.

Lars Løkke Rasmussen skriver i Facebookinlägget att minoritetsregeringen ”inbjuder till brett samarbete i folketinget”. Den nya regeringen har 17 ministrar, tre färre än den sittande. Det är ”tyvärr” en kvinna mindre än i den gamla regeringen, skriver Løkke Rasmussen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS