A-
A+

12-åring OS-klar – yngsta brittiskan någonsin

Sky Brown. Arkivbild.
Sky Brown. Arkivbild.
OlympisktTT-AFP

Skateboardåkaren Sky Brown, 12, är klar för OS i Tokyo. Hon blir därmed den yngsta brittiska idrottaren någonsin att tävla i sommarspelen.

Annons

Annons

Brown kommer att vara 13 år och elva dagar när tävlingarna i Japan drar i gång och hon slår därmed den tidigare rekordinnehavaren Margery Hinton, som var 31 dagar äldre när hon simmade i Amsterdam 1928.

Att Sky Brown, som tog VM-brons i park som tioåring, skulle kunna vara med på OS i Tokyo var dock ingen självklarhet för ett år sedan.

Under en träning i Kalifornien förra året föll hon från en ramp, slog huvudet i marken och tog sedan emot sig med vänsterhanden. Hon fick en skallfraktur och brutna ben i handen – och hennes pappa Stewart fruktade det värsta.

När hon först kom till sjukhuset så fruktade vi alla för hennes liv. Sky trillade på det svåraste sättet hon någonsin gjort och har tur som lever, sade han då enligt BBC.

Sky Brown fyller 13 år den 12 juli, men hon kommer inte att vara den yngsta olympiern någonsin. Under vinter-OS 1932 deltog konståkaren Cecilia Colledge vid en ålder av elva år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!