A-
A+

13 coronafall i Timrås trupp

Timrå har fått in covid-19 i truppen. Arkivbild.
Timrå har fått in covid-19 i truppen. Arkivbild.
IshockeyTT

Den hockeyallsvenska finalen har pausats på grund av ett omfattande coronautbrott i Björklöven.

Nu har smittspridningen tagit fart också i det andra finallaget, Timrå.

Samtidigt tvingas Björklöven stänga sin hemmaarena från i princip all publik.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Efter att vi nu har fått svar på samtliga PCR-tester står det klart att 13 spelare och ledare har drabbats av covid-19", skriver Timrå på sin hemsida.

Finalserien mot Björklöven står 1–1 i matcher och har stått still sedan förra måndagen. Detta sedan Umeålaget drabbats av ett större utbrott av covid-19 efter matchen. I slutet av förra veckan hade totalt 20 spelare och ledare testats positivt.

Två veckor mellan matcherna

Planen är att spelet om en SHL-plats ska återupptas i Umeå den 6 maj, mer än två veckor efter det senaste mötet, men efter torsdagens besked tvingas Timrå alltså hålla verksamheten fortsatt stängd. Redan förra fredagen hade man ett konstaterat covid-19-fall i laget, varpå resterande spelare och ledare fick genomgå tester.

"Vi planerar för en ny testomgång och verksamheten för A-laget kommer därför förbli fortsatt stängd tillsvidare", skriver Timrå.

Annons

Annons

Stängda loger

När matchserien väl kommer i gång kan det också bli nästan helt utan publik i nästa match. Eftersom smittspridningen ökat i regionen har Länsstyrelsen i Västerbottens län, med stöd av pandemilagen, beslutat att stänga A3 arena i samband med Björklövens matcher.

Därför kan klubben inte längre välkomna folk till logerna eller restaurangen.

"Beslutet är Länsstyrelsens och jag vet att deras bedömning skiljer sig från andra delar av landet, men i det här fallet handlar det om en akut smittspridning lokalt och därför krävs det också åtgärder som är omfattande", säger Björklövens vd Anders Blomberg till klubbens hemsida.

De maximalt åtta åskådare som enligt smittskyddsreglerna tillåts se en match på plats får dock fortsatt tillträde.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?