A-
A+

15-åring häktad för grovt vapenbrott

En 15-åring pojke sitter häktad misstänkt för försök till väpnat rån i Orminge i Nacka. Arkivbild.
En 15-åring pojke sitter häktad misstänkt för försök till väpnat rån i Orminge i Nacka. Arkivbild.
BrottTT

En 15-årig pojke försökte komma över en annan persons klocka i Orminge, men något gick snett och skott avlossades.

Tonåringen sitter nu häktad med vissa restriktioner misstänkt för bland annat grovt vapenbrott, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

Annons

Annons

I samband med ett rånförsök i Orminge i Nacka kommun förra veckan, greps en 15-årig pojke.

Flera personer blev vittnen till händelsen där tonåringen försökte komma över en annan persons klocka genom hot med ett vapen. Men rånet gick troligtvis inte som planerat då skott avlossades.

Pojken övermannades då av personer i närheten som höll honom kvar tills polis kom till platsen.

Utifrån vad vittnena har berättat så var inte avsikten att skjuta mot någon utan det handlade om ett misstag, därför blir rubriceringen framkallande av fara för andra, eftersom det har funnits en risk att andra kunnat skadas, säger Lukas Tigerstrand, kammaråklagare, till UNT.

Tonåringen misstänks även för försök till grovt rån samt grovt vapeninnehav, och sitter nu häktad med vissa restriktioner, bland annat att han inte får ta del av brev eller internet eller ta emot besök från andra än familj och socialtjänst.

I vanliga fall ska så pass unga förövare föras över till ett så kallat SIS-hem så snart som möjligt, skriver tidningen, men enligt åklagaren blir pojken fortsatt kvar i häktet:

Jag bedömer att risken är mycket stor för att han, om han släpps ur häktet, kommer att försöka förstöra bevis eller påverka utredningen och därför blir han kvar, säger han, till UNT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.