A-
A+

17-åring döms för knivmord i Malmö

En 17-årig pojke döms av Malmö tingsrätt för mord och mordförsök. Arkivbild.
En 17-årig pojke döms av Malmö tingsrätt för mord och mordförsök. Arkivbild.
BrottTT

En 21-årig man dog och en annan ung man skadades i ett knivdåd på Möllevången i Malmö i somras. Nu döms en 17-årig pojke till tre års sluten ungdomsvård för mord och mordförsök, skriver Sydsvenskan.

Annons

Annons

Det var sent på kvällen den 14 juni i år som polisen fick in ett larm om en knivskärning nära Möllevångstorget. De två skadade männen fördes till akuten och morgonen dagen därpå meddelade polisen att en av dem hade avlidit av sina skador.

Den dömde, som var 16 år vid brottstillfället, har erkänt att han utdelade knivhuggen men hävdat att det gjordes i nödvärn.

En 22-årig man som också var åtalad för mord och mordförsök frias från mordmisstankarna. Han döms till åtta månaders fängelse för misshandel vid två olika tillfällen.

Tingsrätten har utgått från film från polisens övervakningskameror och även en film som tagits med en mobiltelefon och kommit fram till att det är ställt bortom allt rimligt tvivel att det är 17-åringen som använt kniven. När det gäller 22-åringen är det däremot inte ställt bortom allt tvivel att de båda agerade tillsammans och i samförstånd, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Om 17-åringen varit 18 år eller äldre hade straffvärdet varit cirka 15 års fängelse, enligt tingsrätten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.