A-
A+

29-åring döms för tortyrliknande misshandel

29-åringen döms till två år och sex månaders fängelse och ska betala 72 600 kronor i skadestånd.
29-åringen döms till två år och sex månaders fängelse och ska betala 72 600 kronor i skadestånd.
BrottTT

En man i 29-årsåldern döms för grov misshandel av sin fru, rapporterar Corren. Tingsrätten i Linköping anser att agerandet hade inslag som påminner om tortyr.

Annons

Annons

Det var i en bostad i Linköping som en kvinna misshandlats av sin man den 19 mars 2022. Kvinnan fick slag mot sitt ansikte och bands fast. 29-åringen satte en plastpåse över sin frus huvud samtidigt som hon hade en plastpåse instoppad i munnen.

Kvinnan blev sedan sparkad och rispad med kniv över tårna. Mannen tvingade ner kvinnan i ett badkar och hällde diskmedel i ansiktet på henne.

Dagen efter fortsatte misshandeln med sparkar och slag mot armar och huvud.

Med hjälp av en privatperson tog sig kvinnan till sjukhus och kom då i kontakt med polis. Mannen har suttit häktad sedan den 8 april.

Nu har Linköpings tingsrätt dömt mannen för grov misshandel, misshandel och olaga hot. Domstolen beskriver gärningen som "tortyrliknande agerande".

"Gärningen har innefattat flera tortyrliknande, integritetskränkande och förnedrande inslag. Händelseförloppet har varit ganska utdraget", skriver Linköpings tingsrätt i domen.

29-åringen döms till två år och sex månaders fängelse och ska betala 72 600 kronor i skadestånd. Mannen nekar till brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.