A-
A+

50 000 i Vasaloppet – trots nya restriktioner

Den här synen får vi se i vinter – trots pandemin. Drygt 15 000 skidåkare startar i Vasaloppet. Arkivbild
Den här synen får vi se i vinter – trots pandemin. Drygt 15 000 skidåkare startar i Vasaloppet. Arkivbild
Skidor.TT

Sverige stänger ner igen med nya restriktioner och idrotten drabbas hårt. Samtidigt förbereder Vasaloppet för en normal vecka med cirka 50 000 deltagare.

Det senaste beskeden påverkar inte oss. Vi planerar nu för att ta emot deltagare under vinterveckan, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Annons

Annons

Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade på måndagen nya restriktioner som slår hårt mot idrotten, med bland annat ett maxtak på 500 åskådare.

Men Vasaloppsveckan körs som planerat. Johan Eriksson, vd för Vasaloppet, förklarar varför:

Vi ser en tydlig skiljelinje mellan inom- och utomhusaktiviteter. Beskedet från regeringen och Folkhälsomyndigheten är i linje med det vi jobbat och kämpat för. Vi ser stora skillnader mellan inom- och utomhus. Det är mycket lägre risk för smitta utomhus. Det som nu kom riktar sig till inomhusaktiviteter och påverkar inte Vasaloppet i vinter – i det skedet.

Det innebär att förberedelserna går vidare mot en vintervecka som arrangörerna räknar med ska locka cirka 50 000 deltagare och där själva Vasaloppet är juvelen i kronan med över 15 000 startade.

Samtidigt vill jag poängtera att vi har en dialog med berörda myndigheter om detaljer vi måste se över. Det handlar bland annat om rätt flöde vid nummerlappsutdelningen, samt dusch och omklädning, som sker inomhus, säger Johan Eriksson.

Han berättar också att delar av den stora Vasaloppsmässan kommer att ske utomhus.

Därmed är det inte aktuellt att införa vaccinationspass, som Johan Eriksson tidigare sagt att han personligen inte haft något emot.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.