A-
A+

50 kor brann inne i övertänd ladugård

En ladugård utanför Söderköping brann på fredagen. Arkivbild.
En ladugård utanför Söderköping brann på fredagen. Arkivbild.
OlyckaTT

Ett 50-tal kor brann inne i en ladugård utanför Söderköping på fredagen. Totalt fanns nära 100 kor i byggnaden när det blossade upp, men omkring hälften kunde räddas.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det brann från taket på byggnaden. Vi lyckades få ut en del av djuren, men det brann redan för fullt vid vår framkomst, säger Lennart Ågren vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Larmet kom strax efter klockan fyra på eftermiddagen. I ett tidigt skede beskrevs byggnaden som helt övertänd och den började sedan också rasa ihop. På grund av kraftig vind bedömdes det vara stor spridningsrisk och cirka 150 djur evakuerades från en närliggande byggnad för säkerhets skull.

Branden falnade stegvis under kvällen. Vid 21-tiden hade intensiteten minskat ordentligt och räddningstjänsten kunde avveckla insatsen på plats. Men med anledning av att det fortfarande brann i spannmålshögar beslutades att en handfull personal stannar för bevakning under natten.

Eftersom det är en ladugård så är det mycket material som har brunnit. Allt brinner inte ut på en gång. Dessutom är det fortfarande blåst här så man vill hålla koll på det hela, säger Pia-Maria Nautras vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Gården ligger i Östra Ryd, väster om Söderköping.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr