A-
A+

60-åring åtalas – ska ha styckmördat sin vän

Åtal har väckts vid Stockholms tingsrätt mot en man som misstänks för mord och brott mot griftefrid. Arkivbild.
Åtal har väckts vid Stockholms tingsrätt mot en man som misstänks för mord och brott mot griftefrid. Arkivbild.
BrottTT

Kroppsdelar från en man hittades i höstas i bland annat Karlbergskanalen i centrala Stockholm. Nu åtalas en 60-årig man för mord, brott mot griftefrid samt grovt vapenbrott.

Annons

Annons

Kroppsdelarna som hittades i Stockholm kom från en person som enligt åtalet mördades i en lägenhet Nyköping. Mannen ska ha dödats av ett pistolskott i huvudet och därefter ska 60-åringen ha styckat kroppen.

Den misstänkte mannen har enligt åtalet flyttat delarna flera gånger och sedan dumpat dem på olika platser i Stockholm. Totalt hittades tre kroppsdelar på två olika platser – Karlbergskanalen och Djurgården. Alla har ännu inte återfunnits.

Var vänner

Det var en omfattande kartläggning av både den tilltalade och målsäganden. Vi kan i vissa delar visa hur och när man har gjort transporterna, säger åklagaren Marina Chirakova om händelseförloppet.

60-åringen och den nu mördade mannen hade varit vänner sedan flera år tillbaka men vilket motiv som ligger bakom våldsbrottet vill inte åklagaren gå närmare in på.

Det får avhandlas vid huvudförhandlingen, säger hon.

Annons

Annons

Förnekar brott

Mannen som nu åtalas häktades i slutet av november förra året efter att ha gripits i Nyköping. Enligt stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt förnekar mannen brott men erkänner vissa omständigheter.

Min huvudman kommer meddela sin inställning vid vid huvudförhandlingen, vi kommer inte föregripa den genom att kommentera det just nu, säger mannens försvarare Louise Gunvén till Expressen.

Mordet ska har skett någon gång mellan 30 augusti och 16 september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.