A-
A+

68 greps under kaoset vid CL-finalen

Parispolisen använde bland annat tårgas under det tumult som uppstod utanför Stade de France under Champions League-finalen.
Parispolisen använde bland annat tårgas under det tumult som uppstod utanför Stade de France under Champions League-finalen.
FotbollTT

174 personer rapporteras ha skadats och 68 gripits vid kaoset utanför Stade de France i Paris under Champions League-finalen.

Annons

Annons

Parispolisen använde bland annat tårgas för att skingra folkmassorna i tumultet som bröt ut i samband med Champions League-finalen på Stade de France på lördagskvällen.

Enligt tidningen Le Parisien frihetsberövades 68 personer av polisen varav 39 sattes i förvar. Tidningen skriver vidare att 174 fotbollssupportar skadades lindrigt.

Real Madrid vann Champions League-finalen mot Liverpool med 1–0. Men matchen kom i gång nästan 40 minuter försent på grund av oroligheter utanför arenan.

Säkerhetsstängsel vältes på flera ställen vid stadion då supportrar tryckte på för att komma fram till säkerhetskontrollerna.

Enligt Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin och Uefa orsakades kaoset av personer som hade ogiltiga biljetter.

Det var enorma köer, det har jag aldrig sett när jag har kommit till Stade de France under mer än tjugo år, säger en besökare till Le Parisien.

Flera personer klättrade också över staketen runt stadion och rusade mot ingången. Arrangörerna kritiseras för hur oroligheterna hanterades och händelserna lämnar inte bara en bitter eftersmak utan väcker också oro inför rugby-VM i Frankrike nästa år och inte minst sommar-OS 2024 i Paris då Stade de France är huvudarena.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.