80 000 svenskar vaccinerade mot covid-19

Hittills har cirka 80 000 svenskar vaccinerats mot covid-19. Arkivbild.
Hittills har cirka 80 000 svenskar vaccinerats mot covid-19. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Till och med den 10 januari hade cirka 80 000 personer i Sverige vaccinerats mot covid-19, skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Men siffran är osäker. Dels saknas uppgifter från tre regioner för vecka ett, dels finns det osäkerheter i de siffror som faktiskt har rapporterats.

Problemet är att när vi tittar på antalet doser och antalet vaccinerade, så ser vi att det inte riktigt stämmer överens, varför vi just nu håller på att titta på de siffror som vi redan har publicerat. Därutöver har det varit fördröjningar (av registreringen) i vissa regioner av olika anledningar. I vissa regioner har man velat vaccinera på och göra registreringen i efterhand. Vi har dock försökt skynda på så mycket som möjligt, eftersom vi vet att det finns ett stort allmänt intresse av detta, säger Sabina Bossi, pressekreterare vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

Flera regioner uppger för Folkhälsomyndigheten att de har sparat vaccin för att säkerställa att den andra dosen ska kunna ges, men myndigheten rekommenderar inte det. Argumentet är, enligt pressmeddelandet, att de planerade vaccinleveranserna har hittills skett utan problem och ska fortsätta enligt plan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons