A-
A+

Affärsman dömd till fängelse för Salas dödskrasch

Emiliano Sala. Arkivbild
Emiliano Sala. Arkivbild
FotbollTT-AFP

Den 67-årige affärsmannen som arrangerade flygresan som argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala omkom i döms nu till 18 månaders fängelse av domstol i Cardiff.

Han anses ha äventyrat flygplanets säkerhet.

Annons

Annons

Brittiska haverikommissionen har slagit fast att piloten som flög planet var obehörig att köra det. Det har visat sig att han förlorat kontrollen efter att ha kört för fort. Dessutom framgår det av utredningen att piloten med största sannolikhet påverkats av kolmonoxidförgiftning.

Den 67-årige affärsmannen döms för att ha äventyrat säkerheten för flygplanet som kraschade och därmed orsakade Salas och pilotens död.

Emiliano Sala hade innan flygningen skrivit kontrakt med Cardiff i januari 2019 som då spelade i Premier League. Vid tidpunkten var Salas övergång rekorddyr för Cardiff som skulle betala motsvarande 150 miljoner kronor.

Men planet kraschade alltså i den engelska kanalen på väg till Cardiff.

Salas kropp hittade senare i februari samma år. Pilotens kropp är fortfarande inte funnen.

Efter Emiliano Salas död startade en tvist mellan klubbarna Cardiff och Nantes. Cardiff vägrar betala en summa på 63 miljoner till Nantes som Fifa beordrat dem att göra. Detta har Cardiff överklagat till idrottens skiljedomstol Cas. Men den utredningen har skjutits upp på grund av coronapandemin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.