A-
A+

Agenten: Damar Hamlin andas själv

Stödet är stort för skadade Buffalo Bills-spelaren Damar Hamlin, här en skylt utanför hemmaarenan Highmark Stadium.
Stödet är stort för skadade Buffalo Bills-spelaren Damar Hamlin, här en skylt utanför hemmaarenan Highmark Stadium.
Amerikansk fotbollTT-AP

NFL-spelaren Damar Hamlin andas för egen maskin, uppger hans agent Ira Turner för nyhetsbyrån AP.

Hamlin fortsätter därmed göra snabba framsteg sedan han kollapsat med hjärtstopp i måndags.

Annons

Annons

Det är positiva rapporter som fortsätter att komma om Buffalo Bills-spelaren som kollapsade och drabbades av hjärtstopp efter en hård smäll mot bröstet då han tacklades av Cincinnatispelaren Tee Higgins i måndags.

Buffalo Bills skriver i en pressrelease att Hamlins "neurologiska funktioner fungerar som de ska och att han har pratat med sin familj och sjukhuspersonalen".

Den 24-årige Hamlins läge beskrevs i torsdags som fortsatt kritiskt även om han då återfått medvetandet och gjort "anmärkningsvärda framsteg".

Nu är rapporterna ännu mer positiva. Hans agent Ira Turner uppger att andningsslangarna kopplats bort och att han andas för egen maskin.

Doktor Timothy Pritts på intensivvårdsavdelningen på Cincinnati Medical Center säger att Hamlin också kan skriva och kan greppa folks händer.

Det verkar som alla "cylindrar" fungerar i hans hjärna, vilket är väldigt glädjande för oss alla. Han har fortfarande stora steg han behöver ta, men det här markerar en bra vändpunkt i hans pågående behandling, säger Pritts.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.