A-
A+

Agenten: Väpnat rån bakom Kyrgios skada

Nick Kyrgios missar Franska mästerskapen. Arkivbild.
Nick Kyrgios missar Franska mästerskapen. Arkivbild.
TennisTT-AFP

Att Nick Kyrgios missar Franska mästerskapen beror inte på en knäskada.

Tennisstjärnan utsattes för ett väpnat rån där han skadade foten, enligt agenten Daniel Horsfall.

Under rånet skadade han foten så illa att han inte har kunnat gå de senaste två veckorna, säger Horsfall.

Annons

Franska tennisförbundet (FFT) meddelade i veckan att fjolårets Wimbledon-finalist Nick Kyrgios missar årets andra grand slam-turnering, Franska mästerskapen. Förbundet skrev då att det handlade om en knäskada.

Men det stämmer inte, säger Kyrgios agent Daniel Horsfall. Enligt honom hade knät läkt tillräckligt efter operationen 28-åringen genomgick i januari och som gjorde att han missade Australian Open.

I stället ska det handla om ett väpnat rån som Nick Kyrgios försökt stoppa. En beväpnad man ska ha hotat tennisstjärnans mamma i närheten av deras bostad. Rånaren ville enligt uppgift åt Kyrgios Tesla.

Rehabiliteringen efter knäoperationen gick som planerat och vi var nära comeback. Men då hamnade vi i den här situationen som skedde nära huset. När Nick försökte stoppa rånaren skadade han foten illa. Han har inte kunnat gå de senaste två veckorna och det har inte läkt bra, säger Daniel Horsfall utan att nämna hur pass allvarlig skadan är.

Enligt dokument som nyhetskanalen ABC tagit del av tidigare den här månaden framkommer det att mannen riktade ett laddat vapen mot Kyrgios mamma. Mannen lyckades köra i väg med bilen men Kyrgios kunde, tillsammans med polisen, få tillbaka den tack vare en app där bilen kunde lokaliseras.

Franska mästerskapen drar i gång nästa söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.