A-
A+

Agüero lämnar Manchester City efter säsongen

Sergio Agüero. Arkivbild.
Sergio Agüero. Arkivbild.
FotbollTT

En klubbikon tackar för sig i Manchester City. Sergio Agüero lämnar klubben när kontraktet löper ut i sommar.

Annons

Annons

Manchester City skriver på sin hemsida att det blir ett ömt och känslosamt farväl när den målfarlige argentinaren lämnar klubben efter den här fotbollssäsongen.

"Kun" Agüero kom till City sommaren 2011 och gjorde två mål direkt i debuten. Samma säsong avslutades med att Agüero gjorde det avgörande målet mot Queens Park Rangers – och säkrade Citys första Premier League-titel någonsin.

Det har blivit många mål, 257 totalt på Agüeros 384 matcher i Citys tröja.

"Sergios bidrag till Manchester City de senaste tio åren kan inte överskattas", säger ordföranden Khaldoon Al Mubarak, som också avslöjar att Agüero – precis som före detta lagkamraterna David Silva och Vincent Kompany – kommer att föräras en staty av klubben.

Agüero, 32, har under det senaste året störts av olika skador och frågan är hur mycket mer tid på fotbollsplanen det blir innan han lämnar serieledaren.

"Han har börjat bli bättre. Jag vet att han behöver minuter för att komma i sin bästa form, men vi är kanske inte i läget att vi kan ge honom minuter för minuternas skull", sade tränaren Pep Guardiola i förra veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!