A-
A+

AIK segrade i Stockholmsderbyt

AIK vann Stockholmsderbyt mot Djurgården.
AIK vann Stockholmsderbyt mot Djurgården.
FotbollTT

AIK tog viktiga poäng i bottenstriden i damallsvenskan genom att besegra Djurgården i lördagens Stockholmsderby. Linda Hallin gjorde matchens enda mål och spräckte Djurgårdens fem matcher långa svit utan förlust.

Annons

Annons

Den första halvleken var inte mycket att skriva hem om. Spelet böljade fram och tillbaka men målchanserna uteblev. AIK tog kommandot och pressade på för ett ledningsmål, men hann inte peta in bollen innan halvtidsvisslan ljöd.

Efter en dryg timme kom dock målet. Djurgårdsmålvakten Kelsey Daugherty gjorde en kanonräddning på Honoka Hayashis frispark. Men på den efterföljande hörnan var hon chanslös. Bollen gick via ett flertal spelare innan den till slut hittade Linda Hallins fot och målet.

Det var jättegrötigt, jag bara ser att Sara får en spark på bollen och sen kommer den rullande, säger Hallin till SVT efter matchen.

Fler mål blev det inte i matchen och därmed bröt AIK Djurgårdens fem matcher långa svit utan förlust i Damallsvenskan. AIK klättrar i och med segern upp till niondeplatsen, en poäng bakom just Djurgården på platsen före.

Varje poäng för oss är viktiga såklart, men ett derby vill man alltid vinna, säger Linda Hallin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!