AIK tog poäng i Malmö – trots två röda kort

Trots två röda kort i AIK lyckades Malmö inte få hål på AIK.
Trots två röda kort i AIK lyckades Malmö inte få hål på AIK.
FotbollTT

Malmö FF jagar SM-guld och AIK vill lyfta från botten.

0-0 var egentligen en för mager poängutdelning för båda lagen – men efter två röda kort var AIK minst missnöjt med resultatet.

Jag är imponerad över hur våra spelare fredar målet, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Annons

Annons

Efter tolv matcher i följd utan förlust föll MFF borta mot Örebro senast. Nu hade serieledaren att visa att det endast var fråga om ett olycksfall i arbetet. Men AIK bjöd motstånd, även om inte historien talade för bortaseger. Senaste gången AIK besegrade MFF på bortaplan var nämligen i det förra seklet, i augusti 1996.

Bortdömt mål

I mitten av första halvlek skapade AIK chanser och hade även en boll inne i MFF-målet – men domarteamet ansåg att AIK-kaptenen Henok Goitom stört MFF-målvakten och dömde offside.

Vi hade en matchplan för att vinna och gick för det i första halvlek, säger Henok Goitom.

MFF tog så småningom över taktpinnen och dominerade allt mer tillställningen. 

Halvvägs in i den andra halvleken drabbades AIK av en motgång då Ebenezer Ofori tvingades lämna planen efter två gula kort. Som om det inte var nog fick ytterligare en AIK-spelare syna det röda kortet – och laget avsluta matchen med nio spelare på planen.

Men serieledande Malmö kammade noll framåt och har nu två segerlösa matcher efter landslagsuppehållet.

Frustrerande, en match vi borde ha vunnit, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Tomasson tänker på mängden målchanser som hans lag skapade – även om han inte var helt nöjd med kvaliteten vad gällde inläggen.

Det blev för lätt att försvara sig, menar MFF-tränaren.

Annons

Annons

Lyckat målvaktsbyte

Inför matchen valde Bartosz Grzelak att byta målvakt – Jakob Haugaard ut och Budimir Janosevic in i kassen. Ett drag som blev poängvinnande då Janosevic stod för en strålande insats.

Vi har en bra konkurrenssituation i vårt lag och alla ska få en ärlig chans, vi kände att det var rätt läge nu, säger AIK-tränaren.

För AIK:s del fortsätter jakten på ett säkrat allsvenskt kontrakt. Henok Goitom hade gärna haft tre poäng, men med tanke på att laget blev tillbakapressat i matchens slutskede var han hyggligt belåten med resultatet.

Ett okej resultat, säger Goitom.
Moralstärkande för oss, vi känner att vi utvecklas som fotbollslag, säger Bartosz Grzelak.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons