A-
A+

Åkesson: Mångkulturen är folkets mardröm

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) menar att Sverige är med om ett mångkulturellt experiment.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) menar att Sverige är med om ett mångkulturellt experiment.
PolitikTT

Politikernas dröm om ett mångkulturellt Sverige har blivit till folkets mardröm, skriver Jimmie Åkesson (SD) på Expressens debattsida.

Sverigedemokraternas partiledare beskriver utvecklingen i landet som "ett politiskt övergrepp".

Annons

Jimmie Åkesson (SD) skriver i debattartikeln att han är övertygad om att alla har sett en förändring i Sverige de senaste åren. Han menar att landet har gått från ett av världens allra tryggaste till att bli det land i Europa där slitningarna och polariseringen i dag är som allra störst.

"Utvecklingen har inte skett av slump, utan är resultatet av ett decennier långt enträget politiskt övergrepp på det svenska samhället och svenska folket. Politikernas dröm om ett mångkulturellt Sverige har prioriterats framför allt annat, och har i dag blivit till folkets mardröm", skriver Åkesson.

Partiledaren sätter den senaste tidens rapporteringar i media om skjutningar, sprängningar och mord i samband med invandringen de senaste decennierna.

"Att vända samhällsutvecklingen kommer inte att vara lätt. Det kommer att ta flera år och kräva kraftfulla politiska åtgärder, men vi är redo att göra det som krävs. Sverige måste nu göra upp med det mångkulturella experimentet", skriver Åkesson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.