A-
A+

Åklagare: 14-åringen verkar vara måltavlan

Polis med hund undersöker ett område i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna på lördagskvällen. Vissa beslag har gjorts, enligt åklagare. Arkivbild.
Polis med hund undersöker ett område i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna på lördagskvällen. Vissa beslag har gjorts, enligt åklagare. Arkivbild.
BrottTT

Den man i 20-årsåldern som misstänkts för att ha skjutit en 14-årig pojke i Eskilstuna i lördags kväll väntas begäras häktad på tisdag. Enligt åklagaren tyder utredningen på att pojken också var måltavlan för skotten.

Annons

Annons

Den anhållne mannen är misstänkt på sannolika skäl för mordförsök och grovt vapenbrott, vilket är den högre graden av misstanke.

Han är utpekad av en person som den som ska ha skjutit, säger åklagare Anna Asklöf till TT.

Den misstänkte mannen kom självmant in till polisen efter att han efterlysts i sin frånvaro. För tillfället finns enligt åklagaren inga fler misstänkta för skjutningen.

Polisen söker vittnen och utreder tips som har kommit in. Det har skett brottsplatsundersökning där vissa beslag har gjorts, säger Anna Asklöf.

Allvarligt skadad

TT: Var pojken måltavla för skjutningen?

Som det verkar var han det. Det är de initiala uppgifter som jag har.

Det var klockan 16.36 i lördags som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Fröslunda. På plats påträffades den skottskadade 14-åringen, som fördes till sjukhus med ambulans.

Läget för pojken är allvarligt men stabilt, uppger polisen på måndagen.

Annons

Annons

Flera skjutningar

Det har förekommit flera skjutningar den senaste tiden i Eskilstuna.

Polisens uppfattning är att det pågår någon form av gänguppgörelser här i staden. Det ligger i farans riktning att det här också handlar om det, säger Asklöf.

Skolan där den 14-årige pojken går har satt in väktare, rapporterar lokala medier.

Det finns inget hot mot elever och personal utan väktarna är där som ett extra skalskydd för att se till att inga utomstående kommer in på skolan. De är där som en extra trygghet för elever, personal och vårdnadshavare, säger kommunens grundskolechef Hans Ringström till Eskilstuna-Kuriren.

Extra stöd

Eleverna får också extra stöd med fler vuxen personal på plats, bland annat från fritidsverksamheten och elevhälsan.

Det är viktigt att skolan fungerar som vanligt så att eleverna får möjlighet att prata om vad som hänt.

I mitten av oktober blev en man i 20-årsåldern allvarligt skadad i samband med en skottlossning vid en skola i Fröslunda. Händelsen, som bevittnades av skolbarn, utreds som tre fall av mordförsök.

Fröslunda finns med på polisens lista över "utsatta områden". Ett sådant område karaktäriseras enligt polisen av en låg socioekonomisk status där de kriminella har en inverkan på lokalsamhället.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.