A-
A+

Äldre kvinna kan ligga bakom hundattacker

Enligt en ny anmälan har en kvinna i 70-årsåldern setts kasta bröd som var preparerade med metallbitar in i en hundrastgård i Malmö. Arkivbild.
Enligt en ny anmälan har en kvinna i 70-årsåldern setts kasta bröd som var preparerade med metallbitar in i en hundrastgård i Malmö. Arkivbild.
BrottTT

Polisen i Malmö har fått in en anmälan om att en kvinna i 70-årsåldern har setts kasta bröd preparerat med metallbitar in i en hundrastgård, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Annons

Annons

Det rör sig om andrahandsuppgifter. Anmälaren känner en person som ska ha gjort de här observationerna, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson, till TT.

Enligt den senaste anmälan, som rubriceras som förgöring eller försök till samma brott, såg ett vittne under söndagsförmiddagen hur en kvinna i 70-årsåldern placerade ut brödbullar med vassa metallbitar in i en hundrastgård vid Stadionparken.

Vi behöver verkligen komma i kontakt med personen som gjorde de här observationerna, säger Nils Norling.

Anmälan kom in natten mot måndag och Norling poängterar att polisen inte fått in information om någon specifik person som är misstänkt i nuläget.

Men det är absolut uppgifter som är värda att arbeta vidare med, säger Nils Norling.

Malmö har ända sedan slutet av 2020 varit drabbat av försök att skada hundar med bröd eller andra livsmedel som innehållit exempelvis glas eller metallbitar. I slutet av september uppgav polisen för TT att man under 2021 fått in ett 60-tal anmälningar om illdåd.

TT: Är detta den första anmälan där någon säger sig ha sett en misstänkt?

Jag kan inte gå in på några detaljer, men det har inkommit observationer tidigare där allmänheten har sett någon som kanske betett sig misstänkt i parkområden och det finns även andra tips som har inkommit, säger Nils Norling.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.