Alexandersson står över Lidingöloppet

Tove Alexandersson. Arkivbild.
Tove Alexandersson. Arkivbild.
LöpningTT

Tove Alexandersson kommer inte till start när dameliten springer Lidingöloppet 15 kilometer på lördag, enligt Orienteringsmagasinet.

Annons

Annons

Alexandersson, som i maj misstänkte att hon hade coronaviruset, avbröt söndagens SM-lopp i långdistans på grund av sjukdomssymtom.

Jag kände mig helt frisk innan start men redan tidigt i loppet kände jag mig trött och hängig. Med tanke på alla sjukdomsrestriktioner ville jag ta det säkra före det osäkra både för min egen skull men också för att inte riskera att smitta någon annan vid eventuell sjukdom, säger 28-åringen till Orienteringsmagasinet.

Inte heller landslagsorienteraren Lina Strand kommer till start i Lidingöloppet. Hon hade också planerat att springa den nedkortade distansen av klassikerloppet.

Jag har en för hög totalbelastning just nu med egen träning, jobb och studier, säger Strand.

På grund av myndigheternas restriktioner i coronapandemin arrangeras inte Lidingöloppet som vanligt i år. Motionärerna har möjlighet att springa sina lopp i de olika klasserna (från 30 till 4 kilometer) under perioden 19 september–18 oktober. Herr- och dameliten springer 30 och 15 kilometer på lördag, 26 september, och 15-kilometersloppet är i år, för ovanlighetens skull, huvudklass.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons