A-
A+

Alexandersson visade klassen direkt: "Bra start"

Tove Alexandersson vann världscuppremiären i Norge. Arkivbild.
Tove Alexandersson vann världscuppremiären i Norge. Arkivbild.
OrienteringTT

Världscuppremiären i Norge slutade ungefär som vanligt, med Tove Alexandersson överst på prispallen.

Trots att formen inte är toppad visade orienteringens stora stjärna varför hon är bäst.

Jag höll ihop det bra, säger hon efter distansloppet.

Annons

Distansloppet i norska Østfold blev aldrig riktigt spännande.

Tove Alexandersson genomförde världscuppremiären utan större misstag – och då är den svenska 30-åringen mer eller mindre i en klass för sig. Segermarginalen ner till landslagskompisen Sara Hagström blev till slut 55 sekunder. Hemmalöparen Marie Olaussen slutade på tredje plats, slagen med nästan fem minuter.

Det var en bra start på säsongen för min del, ett stabilt lopp. Jag höll ihop det riktigt bra, säger Alexandersson till TT och gläds över Hagströms fina insats.
Jättekul att hon sprang så bra och blev tvåa.

"Bättre än vanligt"

Alexandersson berättar att formen inte är på topp än, och att det heller inte är tanken.

Det är ju så tidigt på säsongen. Jag ligger där jag vill vara formmässigt, och det är kanske till och med lite bättre än vad det brukar vara. Jag brukar försöka toppa mig lagom till VM på sommaren, säger hon.

I år avgörs VM i Schweiz i mitten av juli.

Medeldistans väntar

För Alexandersson, som har vunnit den totala världscupen de åtta senaste säsongerna, och övriga i orienteringslandslaget går nu premiärhelgen i Norge vidare med medeldistansen på lördag.

Det blir roligt. Förmodligen blir det ett riktigt tajt lopp, min känsla är att man måste prestera ett riktigt bra lopp för att kunna vara med och slåss i toppen, säger Alexandersson.

Vid sidan av orienterings-VM kommer Alexandersson även att ställa upp i VM i traillöpning i Österrike i början av juni. Det berättar friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

På herrsidan blev det en sekundstrid om pallplaceringarna. Norrmannen Kasper Fosser, tillika regerande världscupsegraren, fick till slut ställa sig högst upp på prispallen. Detta efter att ha slagit svenskarna Emil Svensk och Martin Regborn, med tre respektive nio sekunder.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.