A-
A+

"Allt vi har varit med om kulminerar på söndag"

Jill Scott är den stora veteranen i Englands EM-lag.
Jill Scott är den stora veteranen i Englands EM-lag.
FotbollLondon, TT:s utsände

Hon har gjort otaliga mästerskap men Jill Scott, 35, har aldrig nått hela vägen med England.

Nu är hon återigen i en final – för första gången på 13 år.

Allt vi har varit med om kulminerar på söndag, säger hon inför finalen mot Tyskland på söndag.

Annons

Annons

Sedan debuten i landslaget för 16 år sedan har den resliga innermittfältaren hunnit med mycket. Hon har förlorat EM-finalen 2009 mot Tyskland, tagit VM-brons 2015 och hon har varit en semifinalförlust mot Nederländerna i EM 2017 från en ny final.

Men aldrig har hon fått fira ett guld med England.

Jag har verkligen haft fler förluster än segrar men man lär sig från sådana stunder. Laget var förkrossat 2009, man var så nära och tänker på vad som kunde ha varit. Tjejerna pratar om 2017 också. Borde vi vunnit över Nederländerna? Borde det ha varit vårt år? Sådana ögonblick gör ont för man vill inte må så igen, säger Scott på en pressträff vid Englands EM-bas The Lensbury Resort i London.

Hon fortsätter:

Jag har sagt det tidigare. Allt vi har lärt oss, alla matcher och alla mästerskap. Alla stunder vi har varit med om kulminerar på söndag. Man lär sig mycket från förluster men när man får vinna gottgör det allting.

"Speciell känsla"

Hon är inte den största stjärnan och har inte varit med i Englands startelva någon gång under EM. Men Jill Scott har ändå varit en stor del i vad som kan vara hennes största landslagserfarenhet.

Hon berättar att flera av lagkamraterna har påpekat att det största jublet kommer när Scott har bytts in.

Det har varit en väldigt speciell känsla. Även när man bara värmer upp längs sidlinjen. Det har varit några riktigt häftiga ögonblick för mig och tjejerna. Vi kan inte tacka fansen tillräckligt och minnena kommer att vara med oss för resten av livet. Det har varit många speciella ögonblick och förhoppningsvis blir det fler, säger hon.

Efter alla år på fotbollsplanen vet Scott att det viktiga är att få jobbet gjort. I det här fallet handlar det om att ta hem EM-guldet mot Tyskland i finalen på söndag.

Men hon medger att det ibland har varit svårt att inte bli överväldigad.

Den här turneringen har det varit svårt att inte bli känslosam. Bara att se så många människor komma på matcherna. Jag har några stunder för mig själv men när jag är med laget försöker jag vara lugn. Det är viktigt att vi är det för vi behöver tänka logiskt på söndag. Vi vill vinna och förhoppningsvis gör vi det, säger hon.

Annons

Annons

"Inte en norm"

Scott är den enda i truppen som var med 2009 då man senast var i en EM-final. Och hon har fått agera lite bollplank åt sina yngre lagkamrater.

Jag säger till dem att det inte är en norm att nå finalen, det har varit ett jobb som har pågått länge. Men de är redo för det. De yngre visar upp en hunger och hängivenhet och flera insatser har varit bortom denna värld, säger hon.

Snart är Jill Scott och England på Wembleys gräsmatta inför utsålda läktare. Och kanske får Scott fira sin största landslagstriumf i karriären när domaren blåser av mot Tyskland.

Svaret får vi på söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.