A-
A+

Alpina stjärnskottet tog JVM-guld

Hanna Aronsson Elfman. Arkivbild.
Hanna Aronsson Elfman. Arkivbild.
AlpintTT

Hon har redan visat klass i alpina världscupen i vinter. Nu har Hanna Aronsson Elfman även tagit ytterligare ett guld i junior-VM.

Jag hade verkligen inte förväntat mig det, säger 20-åringen till Dagens Nyheter efter guldet i storslalom.

Annons

Annons

Hon vann JVM-storslalomen i S:t Anton överlägset till slut, 1,06 sekunder före schweiziskan Stefanie Grob. Det är värmländskans andra JVM-guld i disciplinen, efter att ha vunnit också 2021.

Resultaten har ju inte varit superbra i storslalom i år och sedan var det många snabba tjejer här. Jag hade verkligen inte förväntat mig att stå högst upp på pallen, men det var ju svinkul, säger hon till DN.

Aronsson Elfman låg på sjunde plats efter det första åket, men körde upp sig med andra åkets näst snabbaste tid samtidigt som ledande kanadensiskan Brit Richardson körde ur.

Jag är så glad. Jag trodde verkligen inte det här och jag är så glad att jag kunde få till ett bra åk, säger Aronsson Elfman i den officiella segerintervjun.

20-åringen har varit topp tio fyra gånger i världscupen i vinter, men då i slalom, med en fjärdeplats som bäst. På tisdag har hon ny medaljchans på JVM när det är dags för just slalom.

Lisa Nyberg slutade sexa i lördagens storslalomtävling. Liza Backlund blev 19:e.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.