A-
A+

Amatören bäste svensk på PGA-touren

Ludvig Åberg under sista rundan i Orlando.
Ludvig Åberg under sista rundan i Orlando.
GolfTT

Golfamatören Ludvig Åberg fick chansen att spela mot världens bästa i Arnold Palmer Invitational. Den chansen tog han, blev bäste svensk på en 24:e plats.

Annons

Annons

En 24:e plats låter kanske inte som så mycket att glädjas åt. Men för den 23-årige svenske amatören visar det att han hänger bra med proffseliten.

Ludvig Åberg slutade sju slag efter segraren Kurt Kitayama, USA, efter att ha gått på 70, 70, 73 och 73 slag på Bay Hill i Orlando.

Kitayama fick 37,6 miljoner kronor för segern, Åberg inte en krona eftersom han är amatör. För sin placering hade han fått mer än 1 miljon kronor om han varit proffs.

För min personliga del är det inte det som lockar, utan jag tycker det är kul att spela tävlingar och vinna. Men absolut, det är mycket pengar i golf, sade Åberg till TT inför tävlingen på PGA-touren.

Åberg studerar vid Texas Tech University i Lubbock.

Alex Norén slutade på 61:a plats och David Lingmerth blev 70:e.

För Kitayama blev slutvarvet i Orlando en berg-och-dalbana under framför allt första halvan där han gjorde tre birdies men också en bogey och en trippelbogey då han slog utanför bangränsen på det nionde hålet. Han säkrade sedan segern med en birdie på det 17:e.

Det är nog så, att jag äntligen hade lite tur, säger 30-åringen enligt AP.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.