A-
A+

Amerikansk investeringsfond köper Milan

Den amerikanska investeringsfonden RedBird köper AC Milan. Arkivbild.
Den amerikanska investeringsfonden RedBird köper AC Milan. Arkivbild.
FotbollTT

Nu är det officiellt att den privata amerikanska investeringsfonden RedBird köper AC Milan. Summan landar på närmare 13 miljarder svenska kronor.

Annons

Annons

Zlatan Ibrahimovics AC Milan har blivit köpt av den amerikanska investeringsfonden RedBird, som också står som majoritetsägare i franska fotbollslaget Toulouse.

Investeringsfonden köpte den italienska storklubben från Elliott Management, som ägt klubben sedan 2018. Priset landade till slut på cirka 13 miljarder kronor.

Det amerikanska basebollagets New York Yankees ägare Yankee Global Enterprises går också in som delägare.

RedBird är också delägare i Fenway Sports Group som bland andra äger ett annat basebollag i Boston Red Sox, ishockeylaget Pittsburg Penguins och Premier League-laget Liverpool.

"Vår vision är klar. Vi ska stötta våra talangfulla spelare, tränare och tränarstab för att klubben ska nå framgång", skriver RedBirds grundare Gerry Cardinale i ett uttalande på Milans hemsida.

Milan har haft det kämpigt ekonomiskt och inte kunnat mäta sig med de forna glansdagarna. I fjol vann de smått sensationellt ligan och kan räkna med ett rejält ekonomiskt uppsving då investeringsfonden har tillgångar på omkring 64 miljarder kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.