A-
A+

Andersson om 19-åringens succé: Jätteintressant

Anthony Elanga gör succé i Manchester United.
Anthony Elanga gör succé i Manchester United.
FotbollTT

Anthony Elanga gjorde sitt första Premier League-mål för Manchester United.

Då fick den svenske 19-åringen ett sms från Janne Andersson.

Jag skrev att det ska bli jätteroligt att följa honom framöver och det gör vi med intresse, säger förbundskaptenen.

Annons

Annons

Anthony Elanga fick chansen från start för Manchester United och slog till direkt med ett nickmål mot Wolverhampton i helgen.

Elanga, son till förre Malmö FF-profilen Joseph Elanga, har imponerat under sin tid i Uniteds ungdomsakademi och prisades under förra säsongen som klubbens bästa unga spelare. Den här säsongen har tränaren Ole Gunnar Solskjær gett honom chansen i A-laget.

"Väldigt häftigt"

Målet mot Wolverhampton var 19-åringens första i Premier League och hemma i Sverige har Janne Andersson koll på talangens framfart.

Det är jätteroligt att se honom, det fina målet han gjorde i går och den framfarten han har. Jag skickade faktiskt ett sms till honom och gratulerade honom till det fina målet. Jag skrev att det ska bli jätteroligt att följa honom framöver och det gör vi med intresse. Där är vi gällande Anthony och det är kul att följa honom och nya unga spelare. Det är väldigt häftigt, säger han.

Annons

Annons

"Har god kontakt"

Elanga har inte varit aktuell för A-landslaget men under tisdagen tar Poya Asbaghi ut U21-truppen.

Jag ska inte förekomma trupputtagningen i U21-landslaget där jag inte har någon aning om vilka som tas ut, men jag skulle inte bli jätteöverraskad om han är med där, säger Andersson.

Han fortsätter:

Vi följer honom, har en god kontakt med honom och har haft det. Det är som vanligt. Sen får vi går göra bra grejer och får visa att vi är intresserade av honom. Vi får se var det landar så småningom, men jag tycker att han är väldigt spännande som spelare, såklart. Han är jätteintressant som spelare.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!