A-
A+

Andersson om Lindelöf: "Tar det timma för timma"

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.
FotbollTT

Victor Nilsson Lindelöf var på fredagen kvar i England och tiden är knapp inför VM-kvalet mot Kosovo.

Men än är han inte borträknad i Janne Anderssons ögon. Förbundskaptenens tidsfrist är generöst satt.

Jag kan vänta ganska länge, även om det finns gränser, säger han.

Annons

Annons

Fotbollslandslagets lagkapten och mittback väntar fortfarande på att hans fru ska föda parets andra barn och har därför inte anslutit till kvaluppladdningen i Stockholm.

Men skulle han hinna i tid till lördagskvällens match på Friends arena kan han vara aktuell för spel från start – trots att han inte gjort ett träningspass med landslaget under veckan.

Han är vår bäste mittback och en jätteviktig spelare som aldrig har gjort mig besviken. Han har tränat hemma i Manchester. Om han känner att han är okej att starta så är det för mig inga frågetecken, säger Janne Andersson.

Stänger inga dörrar

Fast han tillägger:

Det finns så klart en gräns. Han själv måste också känna om han är redo för att spela. Blir han pappa i dag, allt går bra och han vill hit, då stänger jag inte några dörrar.
Vi tar det dag för dag, timma för timma.

Emil Krafth, högerbacken, blev pappa under den förra samlingen. Han spelade mot Spanien, men fick sedan ledigt. Samma dag som mötet med Grekland kom han till Aten, men fick nöja sig med ett inhopp.

För Janne Andersson är det självklart att den spelare som vill fara med vid en födsel också är det.

Det är upp till spelaren själv och hans respektive hur de vill ha det. Jag har den största respekt för det beslut de tar. Det största jag varit om i livet var att bli pappa två gånger, säger han.

Annons

Annons

Elvan klar för sig

Bortsett från frågetecknet kring Nilsson Lindelöf verkar Andersson ha bestämt sig för vilken startelva som han skickar ut på nationalarenan i Solna.

Det innebär med största sannolikhet att Joakim Nilsson står standby för att ersätta Nilsson Lindelöf.

Albin Ekdal får bära lagkaptensbindeln mot Kosovo om Victor Nilsson Lindelöf inte kommer hem till matchen. Ekdal, vice lagkapten tillsammans med Emil Forsberg, missade 1–2-förlusten mot Grekland i förra månaden.

Saknade intensitet

Hans intryck som åskådare överensstämde med den bild hans lagkamrater hade.

Jag gillar att inte sitta och kritisera i efterhand, men det är klart att det inte var den bästa match vi gjort. Vi saknade intensitet, närkampsspel, små detaljer som Grekland var bättre på. Går man inte in hundra procent i varje duell och situation är det svårt att vinna en match, oavsett motstånd, säger Ekdal.
Det kommer såna matcher titt som tätt. Jag har varit med om många. Det är bara att glömma dem och gå vidare.

"Måste vara på tå"

Kosovo är ett motstånd han visar stor respekt för.

Det gäller att vi är tydliga i hur vi spelar, hur vi genomför matcherna taktiskt. Generellt har den taktiska flexibiliteten varit vår styrka.
Vi är halvvägs in i kvalet. Varje match är nästan kniven på strupen, det finns inte mycket marginaler för att gå bort sig, men vi har skaffat oss ett bra läge inför andra halvan, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.