A-
A+

Andersson om stjärnorna: "Finns en stor uppsida"

Janne Andersson presenterar Alexander Isak vid trupputtagningen i förra veckan.
Janne Andersson presenterar Alexander Isak vid trupputtagningen i förra veckan.
FotbollTT

De är skickliga, mogna och med framtiden för sig.

Hur det går för Sverige i EM hänger mycket på de offensiva stjärnorna Dejan Kulusevski och Alexander Isak.

Det finns en stor uppsida hos båda, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Janne Andersson tackar Dejan Kulusevski för jobbet mot Portugal i Nations League i höstas. Arkivbild
Janne Andersson tackar Dejan Kulusevski för jobbet mot Portugal i Nations League i höstas. Arkivbild

21-åringarna Isak och Kulusevski skänker spetsegenskaper till ett starkt kollektiv. I och med Zlatan Ibrahimovics inställda comeback i ett mästerskap riktas fokus mot svensk fotbolls två främsta unga spelare.

Det är ingen vågad gissning att om ska det gå bra för landslaget i EM måste båda kliva fram och helst få sina stora genombrott i ett internationellt landslagssammanhang.

Isak jagas av storklubbar

Isaks 17 ligamål för Real Sociedad gör honom till ett hett byte för större klubbar än den baskiska han tillhör.

Kulusevskis första säsong i giganten Juventus har kantats av en och annan motgång i en klubb som inte levererat under Andrea Pirlo, men han krönte säsongen med en topprestation i cupfinalsegern mot Atalanta.

Dejan har haft en säsong där han som ny, ung spelare i en storklubb... om man trodde att han skulle gå in och dominera vecka ut och vecka in är det inte realistiskt, säger Janne Andersson.

Och fortsätter:

Han har gjort vissa fina matcher och fina mål där han är på en hög nivå. Det är jätteroligt att följa den utveckling han har haft. Att göra den starka säsongen han gjort gör mig jätteglad.
Jag sade redan förra året om Dejan att han har kommit väldigt långt, trots sin ungdom, i sitt sätt att spela. Han har förfinat sina egenskaper och har en helhet som är tilltalande. Han jobbar hårt och har sina avgörande egenskaper. Egentligen är det som jag brukar säga om unga spelare, de blir lite bättre på allt.

Annons

Annons

"Stark säsong"

Andersson om Alexander Isak:

Han är långt framme sett till helheten, trots sin ungdom. Det var en ganska lång period i höstas när han inte gjorde så många mål. Den styrka han visat mentalt genom att fortsätta mata på är imponerande.
Och så lossnade det, han började göra mål och med 17 mål är det enorm stark säsong han har gjort. Jag är jätteglad för "Alex". Han visar, precis som Dejan, en mognad både som spelare och som människa.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss