Andersson petas – Farnerud tar över i Blåvitt

Kennet Andersson är inte längre IFK Göteborgs sportchef. Arkivbild.
Kennet Andersson är inte längre IFK Göteborgs sportchef. Arkivbild.
FotbollTT

Kennet Andersson petas från rollen som sportchef i IFK Göteborg och ersätts av tidigare assisterande sportchefen Pontus Farnerud.

Andersson, VM-bronshjälte 1994, blir däremot kvar i klubben i en rådgivande roll, skriver "Blåvitt" på sin webbplats.

Annons

Annons

Beskedet kommer dagen efter att huvudtränaren Poya Asbaghi fått lämna den herrallsvenska fotbollsklubben.

"Vi vill att alla dessa roller ska vara på plats när den nya tränaren tillträder och det känns bra att kunna presentera detta nu", säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson till klubbens webbplats.

"Jag och Kennet har jobbat väldigt tätt och det känns bra och tryggt med vetskap att Kennet kommer finnas nära med sin erfarenhet och klokhet. Rollen som sportchef innebär mer ansvar vilket är inspirerande", säger Pontus Farnerud, vars yngre bror Alexander är spelare i klubben.

"Blåvitt" ligger på tolfte plats i allsvenskan efter en sommar där segrarna nästan uteblev helt. Före landslagsuppehållet spelade laget 13 raka seriematcher utan trepoängare. En negativ svit som är intakt över landslagsuppehållet inför omstarten hemma mot Hammarby på torsdag.

Tills vidare leds laget av Ferran Sibila, assisterande tränare under Asbaghi, och Alf Westerberg. Om inte klubbledningen hittat en permanent ersättare för Asbaghi kommer laget att ledas av Sibila och hans stab i mötet med "Bajen".

"Det är mycket som ska klaffa men det viktigaste är att det blir rätt snarare än att det blir en snabb lösning", säger Max Markusson om jakten på en ny huvudtränare.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons