A-
A+

Andersson "rör om" i startelvan – Krafth tillbaka

Emil Krafth gör comeback i landslaget från start.
Emil Krafth gör comeback i landslaget från start.
FotbollTT

Janne Andersson vaskar om i sin startelva i vad som är hans sista landskamp som förbundskapten.

Fyra spelare kliver in jämfört med det manskap som inledde mot Azerbajdzjan i torsdags.

Emil Krafth, Ludwig Augustinsson, Albin Ekdal och Viktor Claesson startar i kvällens EM-kval mot Estland.

"Jag tycker att vi har en ganska jämn trupp och utifrån matchen i torsdags känner jag för att jag vill röra om lite", säger Andersson till förbundets hemsida.

Han fortsätter:

"Det är inte så att de fyra jag tar ut var sämre än någon av de andra spelarna. Det är mer för att få in lite ny energi och jag hoppas att det finns lite revanschlust hos de som får chansen igen."

"Jätteroligt"

Krafth kom in i fiaskomatchen i Baku. Nu gör han sin första landskamp från start sedan i juni 2022.

"Det är jätteroligt att Emil är tillbaka. Det är en spelare som har varit med under alla mina år även om han under långa perioder var tvåa bakom Mikael Lustig. Han spelar i Premier League (Newcastle) och jag hoppas att han får speltid i klubblaget framöver för då är han en spelare som kan tillföra mycket i landslaget", säger Janne Andersson.

Albin Ekdal är lagkapten i vad som är hans 70:e och sista landskamp.

Bestämt sedan tidigare

"Centralt på mitten vill jag spela Albin Ekdal i hans sista landskamp. Det hade jag bestämt sedan tidigare och han klarar inte två matcher på fyra dagar." säger Janne Andersson.

Startelvan: 1 Robin Olsen – 2 Emil Krafth, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 4 Filip Helander, 6 Ludwig Augustinsson – 21 Dejan Kulusevski, 9 Jens Cajuste, 8 Albin Ekdal, 10 Emil Forsberg – 17 Viktor Gyökeres, 7 Viktor Claesson.

Ersättare: 12 Viktor Johansson, 23 Kristoffer Nordfeldt, 5 Isak Hien, 11 Marcus Rohdén, 13 Ken Sema, 14 Linus Wahlqvist Egnell, 15 Hjalmar Ekdal, 16 Hugo Larsson, 18 Samuel Gustafson, 19 Mattias Svanberg, 20 Kristoffer Olsson, 22 Robin Quaison.

Matchen början 18.00.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.