A-
A+

Andersson vann sekundstriden med Karlsson

Ebba Andersson i Bruksvallarna.
Ebba Andersson i Bruksvallarna.
SkidorTT

Det blev ett sekundavgörande i 15-kilometersloppet i skidpremiären mellan Frida Karlsson och Ebba Andersson.

Andersson vann med 5,2 sekunder före Karlsson och tog därmed andra segern i Bruksvallarna.

Annons

Annons

Landslagsstjärnorna var överlägsna i Bruksvallarnas avslutande lopp under premiärhelgen. Trean Moa Ilar var distanserad med 1.03 minuter av Andersson.

Med knappt 1,5 kilometer kvar av loppet, som i praktiken var 16,5 kilometer långt, skiljde det bara 1,6 sekunder mellan Andersson och Karlsson. Andersson, som startade efter Karlsson, hade lite mer krafter kvar på slutet och drygade ut ledningen.

Ebba Andersson vann även lördagens distanslopp över 10 kilometer klassiskt.

Det känns så klart bra att få ett race i både klassiskt och fristil och det ger en trygghet att jag behärskar båda stilarterna. Det känns bra inför fortsättningen, säger Andersson till SVT.
Gårdagens klassiska lopp är jag något mer nöjd med. Idag fick jag till några delar men hade önskat mer av annat. Jag hade också ett lopp i kroppen att hantera. Men jag är så klart glad att det räckte för seger.

Karlsson kom trea i sprinten i fredagens men stod över lördagens distanspremiär i Bruksvallarna. Hon var nöjd med sin distansloppspremiär.

Jag gjorde ett jättebra lopp, följde planen och disponerade loppet väldigt bra. Det är kul att vara igång i hetluften och Ebba har imponerat i helgen.

Hon är också nöjd med att inte vara helt utpumpad när hon kommit i mål.

Det är en känsla som jag måste öva på, menar Karlsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.