A-
A+

Andersson Wij uppmanar till Norrköpings-bojkott

Tomas Andersson Wij. Arkivbild.
Tomas Andersson Wij. Arkivbild.
NöjeTT

Tomas Andersson Wij bojkottar Norrköping och uppmanar sina artistkollegor att göra detsamma.

I ett inlägg på Instagram riktar den folkkäre artisten kritik mot stadens borgerliga styre som nyligen aviserat en ny kulturpolitik.

Annons

I inlägget refererar Andersson Wij till en konsert i staden i somras då Norrköpingsbandet Eldkvarn gjorde sin sista spelning. Bandet presenterades då av kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).

"Det är samma Sophia Jarl som nu ihop med SD, L och KD bestämt att kultur i Norrköping inte ska få kosta staden någonting. Norrköping ska vara en stad utan fantasi, extas, skönhet, allvar och överraskningar. Bara den omedelbart lönsamma kulturen ska få finnas", skriver Andersson Wij och fortsätter:

"Tycker vi ska ge politikerna i Norrköping vad de ber om. Jag kommer inte att spela där under 2024 och jag uppmanar mina artistkollegor som har möjlighet att inte heller göra det".

Bakgrunden till kritiken är bland annat att stadens kultur- och fritidsförvaltning avskaffas och tjänsten kulturchef försvinner. Kulturverksamheterna ska i stället inordnas i ett nytt Tillväxtkontor. Det förbereds även för en utförsäljning av det allmänägda konserthuset.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.