A-
A+

Anderssons EM-mål: "Göra mitt yttersta"

Förbundskapten Janne Andersson.
Förbundskapten Janne Andersson.
FotbollTT

Här och nu, det är vad som gäller för Janne Andersson.

Därför föredrar han att prata om nutid än resultatmål.

Mitt mål är att varje dag göra mitt yttersta.

Annons

Annons

Annons

Annons

Förbundskaptenens första mästerskap, VM 2018, handlade enligt Janne Andersson själv till stor del om att det var ett "resande sällskap" som trivdes tillsammans.

Just den känslan vill han ha även under sommarens EM, som inleds med förlägerdagar i skånska Båstad.

"Bäst i världen"

Peter Wettergren pratar om "x-factor", och jag tror att den är en sådan vi kan ha. Målet är att vi ska vara bäst i världen, vi ska ha den bästa gruppsammanhållningen i världen. Det är mitt mål med det här EM:et, säger han.
Kommer vi en bit på vägen är jag övertygad om att det finns någon poäng, något mål här och där som det kan bidra till.

För att återskapa en liknande känsla som fanns i landslaget under mästerskapet i Ryssland är det, enligt Andersson, ett hårt jobb som måste göras varje dag.

Det är processen han mest av allt är intresserad av.

Resultatmål?

Inte alls.

Annons

Annons

Kan inte garantera resultat

I idrott kan man aldrig garantera resultat, man kan aldrig garantera framgång för någonting men vi ska krama ur det vi har en i den här truppen, tillsammans alla ledare och spelare.
Gör vi det, då har vi alla möjligheter att kunna vinna en och en annan match. Sedan får vi se var det landar någonstans.

I stället för att stirra sig blind på hur långt Sverige ska gå i EM-slutspelet, som för Sveriges del inleds mot Spanien i Sevilla den 14 juni, handlar tiden om att skapa rätt förutsättningar för gruppen.

Mitt mål att varje dag göra mitt yttersta, få min omgivning att göra sitt bästa för att vi hela tiden ska vara så bra förberedda in till varje match, säger Janne Andersson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss