A-
A+

Andreas Mattsson drömmer inte om stora scener

Andreas Mattsson är låtskrivare, musikproducent och sångare i indiepopbandet Popsicle. Arkivbild.
Andreas Mattsson är låtskrivare, musikproducent och sångare i indiepopbandet Popsicle. Arkivbild.
MusikTT

Andra målar upp bilder av sina drömspelningar, men inte Andreas Mattsson. Han har redan gjort sitt livs konsert.

Jag är ingen entertainer, säger Popsicle-sångaren, som i höst är aktuell i "Så mycket bättre".

Annons

Annons

Andreas Mattsson har varit en konstant i den svenska musikvärlden sedan det tidiga 1990-talet. Utöver rollen som frontfigur i det internationellt uppmärksammade indiepopbandet Popsicle, som släppte fem album mellan 1992 och 1996, har han spelat i musikgrupper som Sweet Chariots och Vanessa & The O's, skrivit musik till såväl andra artister som flera stora tv-produktioner, och släppt tre soloalbum.

Trots det har livespelandet aldrig blivit en stor del av hans liv. Sist han stod på en scen var före pandemin, när Popsicle återförenades för en spelning på Gröna Lund 2018 och gav sig ut på en Sverigeturné året därpå.

Jag spelar inte så mycket över huvud taget, konstaterar han.

Drömspelning avklarad

TT: Vilken är din drömspelning?

Det var utomhus på Skeppsbron för några år sedan, det var mulet och jättevarmt men inget regn och solen gick ner. Det var fint. Så jag har redan gjort den!

TT: Skulle du vilja göra om den?

Ja, även om det inte kommer att bli samma. Utomhus är ju fint.

Annons

Annons

"Så mycket bättre"

Drömspelningar är en sak, jättekonserter något annat. Andreas Mattsson slog sitt eget publikrekord med Popsicle på Roskildefestivalen och Liseberg på 90-talet ("sjukt mycket folk"), men i dag har drömmen om Globen falnat.

Det var mer i 20-årsåldern som jag drömde om att stå på den scenen. Jag har insett att jag inte riktigt är gjord för jättescener, jag är ingen entertainer, säger han.

I stället har Andreas Mattsson tillbringat det senaste året i studion. Bland annat har han arbetat med sina låtbidrag till musikprogrammet "Så mycket bättre", som han i höst medverkar i tillsammans med bland andra Maxida Märak, Daniel Adams-Ray och den tidigare samarbetspartnern Peter Jöback.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!