A-
A+

Anhöriga till offer överens med fallskärmsklubb

Anhöriga till offren vid flygolyckan i Umeå har kommit överens med fallskärmsklubben. Bilden visar vrakdelar från planet.
Anhöriga till offren vid flygolyckan i Umeå har kommit överens med fallskärmsklubben. Bilden visar vrakdelar från planet.
OlyckaTT

Anhöriga till fem av de nio personer som omkom i flygolyckan i Umeå 2019 stämde för ett år sedan Umeå fallskärmsklubb för att utreda ansvarsfrågan och eventuellt skadestånd. Nu har stämningsansökan dragits tillbaka.

Annons

Annons

Parterna har kommit överens utan rättslig prövning, skriver Västerbottens-Kuriren.

Anledningen till att anhöriga väckte talan var för att bryta preskriptionsfristen på två år och kunna fortsätta diskutera saken med klubben. Den diskussionen är nu slutförd och parterna är överens, säger advokaten Oscar Tiberg, som företräder de anhöriga, till VK.

Fallskärmsklubbens ordförande skriver i ett mejl till VK att han är glad att rättstvisten är över och att initiativet från de anhöriga att dra tillbaka stämningsansökan är bra.

"Vi är också otroligt glada för allt stöd vi fått från den halva av de anhöriga som valde att avstå stämningsansökan”, säger han i mejlet.

Olyckan inträffade den 14 juli 2019. Planet, med en pilot och åtta fallskärmshoppare ombord, störtade på ön Storsandskär i Umeälvens mynning.

Haverikommissionen kom fram till att flera faktorer bidrog till olyckan: ogynnsamma väderförhållanden, ett lite för tungt plan och en pilot med begränsad flygerfarenhet som ställdes inför stora svårigheter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.