A-
A+

Anis Don Demina vill lyfta "Idol"

Anis Don Demina, rapartist, Youtube-stjärna och 'Idol'-programledare. Arkivbild.
Anis Don Demina, rapartist, Youtube-stjärna och "Idol"-programledare. Arkivbild.
NöjeTT

Den som missade att söka till "Idol" får snart en ny chans. Nykomlingen Anis Don Demina ska nämligen slussa deltagare direkt från tv-soffan till scenen.

Annons

Annons

Anis Don Demina gör Per Lernström sällskap under höstens 'Idol'. Pressbild.
Anis Don Demina gör Per Lernström sällskap under höstens "Idol". Pressbild.

Tidigare har han levererat åsikter om "Idol"-deltagares insatser i flera av sina populära videor på Youtube. Nu ska Anis Don Demina själv ta plats i studion. I årets "Idol" är han med och leder fredagsfinalerna tillsammans med Pär Lernström.

Det är väldigt kul att få dela arbetsplats med en så ordentlig produktion där alla är superproffs. Jag älskar konceptet med "Idol", för att det ger folk möjligheten att visa upp sig och påbörja en artistkarriär, säger han.

Han ska även leda det nya konceptet "Idolraketen" på TV4 Play. Meningen är att tittare med artistdrömmar ska kunna söka till programmet genom en digital audition och bli antagna efter att den vanliga uttagningen är avslutad.

Vill lyfta programmet

Vi kommer att söka upp de bästa kandidaterna och slussa in dem till juryn under pågående "Idol"-säsong. Man skulle kunna säga att det är från tv-soffan till "Idol"-scenen på 14 dagar, säger han.

TT: Varför då? Är det ont om deltagare?

Nej, absolut inte. De vill testa något nytt, antar jag. Om det är något "Idol" alltid har så är det deltagare, även under rådande omständigheter.

Förutom att ska leda det nya inslaget tror Anis Don Demina att han kan vara med och göra programmet lite bättre.

Det är ju redan ett bra program, men jag skulle säga att jag kommer att lyfta det till någonting lite mer. Det är kul för mig att få bidra. Jag älskar att få folk att le och att få underhålla och det här är ett perfekt forum att få göra det.

Han hoppas också kunna locka tittare som inte tittar på programmet annars.

"Idol" är väl en sådan grej som alla tittar på, men jag tror absolut att jag kan bidra med mina tittare.

Annons

Annons

Anis Don Deminas år

Han tror också att han han kan vara en tillgång för deltagarna.

Jag ser fram emot att få ge lite tips och råd på vägen när kamerorna är avstängda. Jag tror framför allt att min kunskap om sociala medier kan tillföra mycket. Överlag ska det bli kul att peppa och finnas där.

2021 har varit året då Anis Don Demina hörts och setts överallt. Han varit programledare i Melodifestivalen och radions "Morgonpasset", dansat i "Let's dance", uppträtt i "Allsång på Skansen" och spelat in den officiella EM-låten.

Det har varit så mycket att göra och det är sjukt hur mycket som jag hunnit med. Jag kommer att minnas det här året för resten av mitt liv. Jag har andra grejer kvar också, som jag kan inte berätta om än, men som jag är väldigt pepp på.

"Idol" har premiär 23 augusti.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!