A-
A+

Anställd sköt ihjäl kollegor i butik i USA

Polis på plats utanför den Walmartbutik där en anställd öppnade eld mot sina kollegor sent på tisdagen.
Polis på plats utanför den Walmartbutik där en anställd öppnade eld mot sina kollegor sent på tisdagen.
USATT-AP

Sex personer sköts till döds av en anställd i en stormarknad i den amerikanska delstaten Virginia sent på tisdagskvällen.

Gärningsmannen öppnade eld mot sina kollegor när de hade samlats i ett lunchrum.

Annons

Annons

Antal masskjutningar i USA, 1 januari–22 november i år.
Antal masskjutningar i USA, 1 januari–22 november i år.

Briana Tyler, en av butikens anställda, berättar för ABC News program "Good Morning America" om ögonblicket när mannen öppnade dörren till lunchrummet.

Han sade inte ett ord, han sade ingenting alls, säger hon, och tillägger att flera personer föll till golvet i takt med att mannen avlossade allt fler skott.

Affären tillhör storkedjan Walmart och ligger i ett större handelsområde i staden Chesapeake. Polis larmades om skottlossning vid klockan 22 på tisdagskvällen lokal tid. Affären var fortfarande full av folk som inhandlade matvaror inför thanksgiving.

Vi bedömer att det var en ensam skytt och att den ensamma skytten är död, sade Leo Kosinski vid Chesapeake-polisen vid en första pressträff.

Det dröjde innan myndigheterna meddelade ett exakt antal döda. Poliser sökte till en början igenom den stora affären för att säkerställa att faran var över.

Fem personer vårdas fortsatt på sjukhus för skador de fick. Gärningspersonen tog enligt uppgift sitt eget liv och var död redan när polisen gick in i affären.

Chesapeake är en av de större städerna i Virginia och ligger i ett storstadsområde längs med Atlantkusten, vid grannstäderna Norfolk och Virginia Beach.

Masskjutningen i Walmartbutiken utgör den andra stora masskjutningen på några få dagar i USA. I söndags dödades fem personer i en skjutning på en hbtq-klubb i Colorado Springs.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.